FoodinLife Gastronomi Yayınları Genel Yayın Yönetmeni 1993 yılından beri medya sektöründe bulunan Gökmen Sözen, Cine 5 ve Star Tv gibi medya kanallarında çalışarak kariyerine başlamıştır.
1999 yılında Horeca sektörüne yönelik çalışmalar gerçekleştiren Sözen, 2007 yılında ise bugün gastronomi sektörünün nabzını tutan FoodinLife dergisini kurmuştur. Gastronomi sektörü için büyük önemi olan Local Chef, Osmanlı Mutfağı, Pastry of İstanbul and Chefs of the Future gibi yarışmaları organize eden Sözen, her yıl gurmelere ve HoReCa sektörüne yönelik olan profesyonel bir sektör rehberi de yayınlamaktadır. Organizasyonunu yaptığı dünyaca ünlü şefleri ağırlayan I., II. ve III. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansları büyük ilgi görmüştür. Firmalara ve sektöre özel yeme-içme danışmanlıkları yürüten ve etkinlikler organize eden Gökmen Sözen, aynı zamanda bir tadım mutfağına sahip olup, Gastroway isimli projesi ile Türkiye’de ve dünyada gastronomi yolculukları düzenlemektedir.
Uzun yıllardır yemek fotoğrafçılığı da yapan Sözen, gastronomi sektöründeki kariyerine Foodinlife, Patisserie by Foodinlife, Coffee Business, Gastroway ve Food and Woman gibi markalarla başarılı bir şekilde devam etmektedir. Ayrıca Türkiyenin ilk global gastronomi dergisi olan Foodinlife World’ü SOZEN markası altında çıkartmıştır.